როგორ შევარჩიოთ იდეალური გაზქურა

გაზქურა სამზარეულოს ერთ-ერთი მთავარი ატრიბუტია, რომელსაც ყოველდღიურად, ინტენსიურად ვიყენებთ და სწორედ ის განსაზღვრავს კომფორტსა და მოხერხებულობას. ყოველდღიური ცხოვრების ხარისხის გასაუმჯობესებლად, საჭიროა ჩვენს საჭიროებებზე მორგებული გაზქურა შევარჩიოთ. ამ ბლოგში ყველა საჭირო ინფორმაციას გაგიზიარებთ.
ძირითადი ტიპები და თავისებურებები
დღეს თანამედროვე ბაზარზე სხვადასხვა ტიპის გაზქურაა წარმოდგენილი, თითოეულსთავისიუნიკალურიმახასიათებლები გააჩნია.
ძირითადი ტიპები კონსტრუქციის მიხედვით
- იატაკის გაზქურები - დაახლოებით 50-90 სმ სიგანისაა, აერთიანებს ზედა ძაბრებსა და ქვედა ღუმელს. გამოყენება შეგიძლიათ დამოუკიდებლად, რადგან მონტაჟი უმარტივესია.ეს ვარიანტი იდეალურიაროდესაც: შეზღუდულიბიუჯეტიგაქვთ, რადგან ფაქტობრივად ყიდულობთ ერთ მოწყობილობას, რომელიც მოიცავს ქურას და ღუმელს.
- მაგიდის ზედაპირის გაზქურები - ასეთი ტიპის გაზქურა ღუმელის გარეშეა. მისი უპირატესობა იმაში მდგომარეობს, რომ შესაძლებელიასამუშაომაგიდაზედამონტაჟება.არის კომპაქტური და მოქნილი ნებისმიერი სივრცისთვის. მოუხდება როგორც მინიმალისტურ, ასევე ტრადიციულ ინტერიერსა და დიზაინს.
- ჩასაშენებელი გაზქურები - ინტეგრირდებასამზარეულოსნაკრებთან ერთად და დღეის მონაცემებით, ყველაზე პოპულარული არჩევანია მომხმარებლისთვის, რადგან ადგილს საგრძნობლად ზოგავს.
ზედაპირის მიხედვით გაზქურები კვლავ რამდენიმე ვარიანტად იყოფა:
- მინანქრის საფარი - ერთ-ერთი ყველაზე ბიუჯეტურია, თანაც ასე თუ ისე, გამძლე. მისი ყოველდღიური წმენდა და დასუფთავება საკმაოდ მარტივია და დიდ დროს არ მოითხოვს.
- უჟანგავი ფოლადის საფარი - თანამედროვე და ელეგანტურია, რის გამოც ნებისმიერ ინტერიერს მოუხდება. აქტიურად გამოიყენება სამზარეულოს ატრიბუტიკის დასამზადებლად, რადგან უძლებს ზეწოლას, დაზიანებები კი მარტივად არ ჩნდება. ერთი მინუსი, რაც უჟანგავ ფოლადს აქვს, ისაა, რომ მარტივად ილაქება და მგრძნობიარეა მცირე დაზიანებების მიმართ, რის გამოც, მუდმივად საჭიროებს სპეციალურ მოვლას ხსნარებითა და საწმენდი საშუალებებით.
- მინის კერამიკული ზედაპირი - ულტრათანამედროვე დიზაინისა და გლუვი ზედაპირის მქონე. ადვილად იწმინდება, მდგრადი და გამძლეა, თუმცა რთულია მისი შეკეთება და თანაც, ასეთ მოდელებს საკმაოდ მაღალი ფასი აქვს.
რომელი გაზქურაა საუკეთესო?
საუკეთესო არჩევანი ჩასაშენებელი ღუმლისთვის: KUMTEL B66-S2-ია.
KUMTEL-ის პროდუქცია უკვე დიდი ხანია, რაც ქართულ ბაზარზე მაღალი ხარისხითა და საიმედოობით გამოირჩევა. კომპანია წარმატებით აერთიანებს კარგ ხარისხს დაბალ ფასებთან, რაც მას იდეალურ არჩევანს ხდის ნებისმიერი მომხმარებლისთვის.
რაც შეეხება ტექნიკურ მახასიათებლებსა და უპირატესობებს:
- 54 ლიტრიანი მოცულობა იდეალურია საშუალო და დიდი ოჯახებისთვის
- სტანდარტული 60x60 სმ ზომები კარგად ინტეგრირდება ნებისმიერ სამზარეულოს ინტერიერთან
- A კლასის ენერგოეფექტურობა უზრუნველყოფს 40%-მდე ენერგიის დაზოგვას
- Harr ტექნოლოგია ინოვაციური მიდგომაა ენერგიის ოპტიმალური გამოყენებისთვის, რაც ნიშნავს თვეში დაახლოებით, 30-50 ლარის დაზოგვას ელექტროენერგიაზე
გარდა ამისა, აღნიშნულ მოდელებს გააჩნია:
- 9 სხვადასხვა მომზადების რეჟიმი (ზედა/ქვედა წვა, კონვექცია, კომბინირებული)
- მაქსიმალური ტემპერატურა 300°C
- თანაბარი სითბოს განაწილება ვენტილატორის დახმარებით
KUMTEL-ის გაზქურები აღჭურვილია
- ზუსტი ტემპერატურის კონტროლით
- ფუნქციური და მრავალფეროვანი პარამეტრებით
- ტაიმერით, - ავტომატური გამორთვისთვის
- ადვილად სამართავი პროგრამებითა და გადამრთველებით
ასევე, გააჩნნია საკმაოდ პრაქტიკული და მოსახერხებელი დიზაინი:
- ადვილად იწმინდება საფარი
- ორმაგი მინის კარი იჭერს სითბოს
- მარტივად ეხსნება ნაწილები, რაც კიდევ უფრო აადვილებს დასუფთავებას
უფრო ბიუჯეტური ვარიანტები არსებობს?
500-დან 1000-ლარამდე შეგიძლიათ არსებული ბრენდების გაზქურები შეიძინოთ:
- Ariston - იტალიური ხარისხი, საიმედო მუშაობა
- Electrolux - სკანდინავიური დიზაინი, კარგი ფუნქციონალურობა
- Zanussi - პრაქტიკული ვარიანტი, ადვილი გამოყენება
ხოლო 1000-დან 2000 ლარამდე კი:
- Bosch - გერმანული ხარისხი, ინნოვაციური ტექნოლოგიები
- Siemens - პრემიუმ ფუნქციები, მაღალი გამძლეობა
რა უნდა გაითვალისწინოთ გაზქურის შერჩევისას:
თუ პატარა ოჯახისთვის, ან მხოლოდ ერთი ადამიანისთვის გჭირდებათ, გაითვალისწინეთ, რომ გაზქურას უნდა ჰქონდეს: მინიმუმ 45 ლიტრიანი მოცულობა, საშუალო ოჯახისთვის:50-60 ლიტრიანი მოცულობა, ხოლო დიდი ოჯახისთვის, მინიმუმ 65 ლიტრიანი მოცულობა
როგორ მოვუაროთ გაზქურას, რათა დიდხანს გაძლოს
მოუარეთ ყოველდღიურად! ყოველი გამოყენების შემდეგ, გაგრილებულ მდგომარეობაში გაწმინდეთ ზედაპირი რბილი ქსოვილითა და სპეციალური საწმენდი საშუალებით. არ გამოიყენოთ ლითონის საწმენდები ზედაპირისთვის, რათა არ დაიკაწროს და დაზიანდეს.
თუ ღუმელსაც ყოველდღიურად იყენებთ, საქმის დასრულების შემდეგ, აუცილებლად გაასუფთავეთ ნარჩენებისგან, შიგნით არაფერი დატოვოთ. გამოიყენეთ სპეციალური ღუმელის საწმენდი საშუალებები. დასადგამი “ლანგარი” გარეცხეთ თბილი წყლით, მინის კარი კი სპეციალური მინის საწმენდით უნდა გაიწმინდოს.
რაც შეეხება ყოველკვირეულ და ყოველთვიურ მოვლას, კვირეული მოვლას:
მოახსენით ყველა დეტალი (შუშები, ლანგრები), გაწმინდეთ ღუმელი მთლიანად და დეზინფექცია ჩაუტარეთ, შეამოწმეთ გაზის მილები გულმოდგინედ.
იმისთვის, რომ გაზქურას “სიცოცხლე” გავუხანგრძლივოთ, არავითარ შემთხვევაში არ დატოვოთ ჩართული მუდმივად, რამდენიმე საათის განმავლობაში. გარდა ამისა, არ გამოიყენოთ ღუმელი ოთახის გასათბობად, მისი კარი ყოველთვის მჭიდროდ უნდა იყოს დახურული, რათა ჰაერი შიგნით არ შევიდეს.თავიდან აიცილეთ ძლიერი ქიმიური საშუალებების გამოყენება, რაც როგორც ზედაპირს, ასევე ღუმელის შიდა მხარეს საგრძნობლად დააზიანებს.